Start op 15/04/2021In de buurt

Ontsporing van mantelzorg

Goede zorg kan omslaan in verwaarlozing of zelfs mishandeling. Met schrijnende situaties tot gevolg…

do 15 apr

•••
21740centrum,nieuwwest,zuid2in de buurtontsporing van mantelzorg18302021-04-1515:00:0017:00:00beroepskrachten,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227goede zorg kan omslaan in verwaarlozing of zelfs mishandeling. met schrijnende situaties tot gevolg…door de coronamaatregelen neemt de druk op mantelzorgers toe. in veel gevallen is er minder ondersteuning van professionals, zoals wijkverpleging en dagopvang. als mantelzorgers de zorg voor hun familielid of naaste niet meer aan kunnen, lopen ze het risico om te ontsporen in gedrag dat ze zelf ook niet zouden willen vertonen. goede zorg kan omslaan in verwaarlozing of zelfs mishandeling. met schrijnende situaties tot gevolg… kom je in zorgsituaties waar je je extra zorgen over maakt? verloopt het contact nu telefonisch en ben je ongerust? wil je handvatten over wat je in deze situaties kunt doen? meld je dan aan voor deze online bijeenkomst. *doel en inhoud* een bijeenkomst waarin aandacht is voor de volgende punten: * preventie * signalering * meldcode huiselijk geweld en kindermishandeling * casuïstiek *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaand aan de training ontvang je een uitnodiging met link en instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. *voor wie?* voor mantelzorgers, beroepskrachten en iedereen die zorgt voor een ander. *tijdsinvestering* 2 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal deelnemers* via onze kennismarkt zijn 3 plaatsen beschikbaar *certificaat van deelname* nee031200deelname is gratis02262opleidingen2174_1217412174_1.raaf-en-vogel2.jpgcontents/uploads/opleidingen/2174_1.raaf-en-vogel2.jpgimage/jpegjpg2464041000x675landscaperaaf en vogel(2).jpg2021-02-16 11:47:11paulaeditor2001:982:248:1:3c45:ded3:ff3a:61a7mozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10.15; rv:84.0) gecko/20100101 firefox/84.0image/jpeg2174_1raaf-en-vogel2https://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2174_1.raaf-en-vogel2.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westupcomingstart op 15/04/2021do 15 aprdonderdag 15 april 2021 (week 15)
Start op 29/04/2021Colleges

Praktische filosofie: de deugden als gids (Zoom)

Vier werkcolleges over de ethiek van goede zorg voor jezelf en de ander.

do 29 apr, do 6 mei, do 13 mei & do 20 mei

•••
23400centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegespraktische filosofie: de deugden als gids (zoom)20602021-04-2915:00:0017:00:002021-05-0615:00:0017:00:002021-05-1315:00:0017:00:002021-05-2015:00:0017:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227vier werkcolleges over de ethiek van goede zorg voor jezelf en de ander.vroeg of laat doen zich in ons leven en onze zorgrelaties momenten voor waarbij we ons afvragen ‘doe ik hier wel goed aan? of: ‘heb ik hier wel goed aan gedaan?’ daarbij gaat het in wezen om vragen zoals 'wat reken ik tot mijn verantwoordelijkheid, wat is rechtvaardig en wat vraagt om moed van mij?' dergelijke vragen nodigen ons uit tot bezinning. bij het zoeken naar een antwoord op deze vragen gaan we in de werkcolleges te rade bij de praktische filosofie: de deugdethiek. *doel en inhoud* vanuit persoonlijke ervaringen in zorgsituaties gaan we werken met de deugdreflectie; dat is een vorm van socratisch gesprek. we doorlopen daarbij steeds een aantal stappen om te ontdekken wat het juiste midden is tussen 'te veel' en 'te weinig'. de werkcolleges worden ingeleid met een college over deugdethiek. *docent:* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaande aan de collegereeks ontvang je instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. voor de online bijeenkomsten ontvang je een uitnodiging met link. we starten steeds met een geluidscontrole en check in. tijdens de colleges werken we met oefeningen, je krijgt duidelijke opdrachten, mogelijk in breakout rooms (in tweetallen, gefaciliteerd door zoom). we eindigen telkens met een check-out: wat je meeneemt of hoe je erbij zit. tussendoor houden we pauze. wij vragen je deel te nemen met beeld en geluid. *voor wie?* deze colleges zijn voor iedereen. *tijdsinvestering* 8 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de collegereeks biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers. *certificaat van deelname* nee *nb* het 3 college wordt op hemelvaartsdag gegeven.010120nf0de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.82489opleidingen2340_1234012340_1.23122017_va_41932_lr_1025-px.jpgcontents/uploads/opleidingen/2340_1.23122017_va_41932_lr_1025-px.jpgimage/jpegjpg2071091025x696landscape23122017_va_41932_lr_1025 px.jpg2020-12-10 16:07:05saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/87.0.4280.88 safari/537.36image/jpeg2340_123122017_va_41932_lr_1025-pxhttps://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2340_1.23122017_va_41932_lr_1025-px.jpg1025696kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westvrijwilligers academieupcomingstart op 29/04/2021do 29 aprdo 6 meido 13 meido 20 meidonderdag 29 april 2021 (week 17)donderdag 6 mei 2021 (week 18)donderdag 13 mei 2021 (week 19)donderdag 20 mei 2021 (week 20)
Start op 14/05/2021Oriëntatie

Ervaringsdeskundigheid, iets voor jou? (Zoom)

Voor als jij overweegt zijn om jouw ervaringen met verslaving, schulden en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk.

vr 14 mei

•••
23740centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatieervaringsdeskundigheid, iets voor jou? (zoom)22202021-05-1415:00:0016:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227voor als jij overweegt zijn om jouw ervaringen met verslaving, schulden en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk.in vrijwilligerswerk bieden ervaringsdeskundige vrijwilligers (bijvoorbeeld ervaring met schulden, verslaving, dakloosheid e.d.) een belangrijke meerwaarde. zij zijn degenen die weten waar ze het over hebben als ze iemand ondersteunen. als jij wilt weten of een volledige training voor vrijwilligerswerk als ervaringsdeskundige voor jou interessant is, dan kun je je opgeven voor deze informatiebijeenkomst: ervaringsdeskundige trainer saira koolman vertelt je alles over wat je wel en niet kunt verwachten van de training en wat je daarna in jouw rol als vrijwilliger zou kunnen gaan doen. *doel en inhoud* tijdens deze informatiebijeenkomst ontdek je meer over de mogelijkheden om je ervaringskennis te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten voor vrijwilligerswerk. als je na afloop van deze oriëntatietraining inderdaad wilt gaan werken als ervaringsdeskundige dan kun je deze volledige "training":https://www.vrijwilligersacademie.net/nl/aanbod/32?r=nl/aanbod doen. deze basistraining is ontwikkeld door de vrijwilligersacademie amsterdam samen met het herstelbureau hvo-querido speciaal voor mensen als jij. *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaande aan de training ontvang je instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. vooraf ontvang je ook een uitnodiging met link. we starten met een geluidscontrole en check in. wij vragen je deel te nemen met zowel beeld als geluid. *voor wie?* voor iedereen die overweegt zijn om zijn/haar ervaring met bijvoorbeeld eenzaamheid, schulden, verslaving en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk om iemand anders in zo'n situatie bij te staan. *tijdsinvestering* 1 uur *aantal plaatsen* deze bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers. *certificaat van deelname* nee010600deelname is gratis.deelname is gratis.72526opleidingen2374_1237412374_1.stier.jpgcontents/uploads/opleidingen/2374_1.stier.jpgimage/jpegjpg9427172000x1333landscapestier.jpg2021-01-13 11:10:17paulaeditor2001:982:248:1:75d8:b82f:4460:de8bmozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10.15; rv:83.0) gecko/20100101 firefox/83.0image/jpeg2374_1stierhttps://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2374_1.stier.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westvrijwilligers academieupcomingstart op 14/05/2021vr 14 meivrijdag 14 mei 2021 (week 19)
Start op 03/06/2021Colleges

Praktische filosofie: de grote vragen

Met de huisfilosoof in gesprek over de grote vragen en de zoektocht naar de zin van het bestaan.

do 3 jun, do 10 jun, do 17 jun & do 24 jun

•••
23420centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegespraktische filosofie: de grote vragen20602021-06-0315:00:0017:00:002021-06-1015:00:0017:00:002021-06-1715:00:0017:00:002021-06-2415:00:0017:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1met de huisfilosoof in gesprek over de grote vragen en de zoektocht naar de zin van het bestaan.de coronacrisis zoals we die nu meemaken confronteert ons met de kwetsbaarheid van ons bestaan en raakt direct aan de zin van ons leven. je verbonden voelen, elkaar aanraken, werkelijk gezien worden, het maakt ons leven zinvol en de moeite waard. in deze tijd waarin we worden stilgezet en teruggeworpen op onszelf, dringen de grote en 'trage' levensvragen zich, misschien scherper dan voorheen aan ons op. waarom overkomt mij dit, wat maakt mijn leven ook nú zinvol? hoe vind ik in deze tijd mijn weg? wat geeft mij moed? welke bronnen van wijsheid zijn voor mij daarbij behulpzaam? daarover gaan we samen nadenken in een viertal colleges praktische filosofie. *doelstelling en inhoud* in deze colleges maak je kennis met: * de maatschappelijke achtergrond van hedendaagse levens- en zingevingsvragen * levensvragen en levensgebieden. * zingeving en levensfasen bij de vragen en opdrachten wordt steeds verwezen naar de actualiteit. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. *voor wie?* deze collegereeks is voor iedereen de in dit onderwerp is geïnteresseerd. *tijdsinvestering* 8 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de collegereeks biedt plaats aan maximaal 7 deelnemers. *certificaat van deelname* nee071200de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.42492opleidingen2342_1234212342_1.elephant.jpgcontents/uploads/opleidingen/2342_1.elephant.jpgimage/jpegjpg3800061000x674landscapeelephant.jpg2020-12-10 16:16:28saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/87.0.4280.88 safari/537.36image/jpeg2342_1elephanthttps://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2342_1.elephant.jpg1000674kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westvrijwilligers academieupcomingstart op 03/06/2021do 3 jundo 10 jundo 17 jundo 24 jundonderdag 3 juni 2021 (week 22)donderdag 10 juni 2021 (week 23)donderdag 17 juni 2021 (week 24)donderdag 24 juni 2021 (week 25)
Site by Alsjeblaft!