Start op 28/09/2021Keuzevakken

Naasten in de ggz: handvatten uit de generieke module

Webinar met handvatten voor het omgaan met cliënten en naasten, aan de hand van de generieke module Naasten.

di 28 sep

•••
26620centrum,nieuwwest,zuid7keuzevakkennaasten in de ggz: handvatten uit de generieke module338,18302021-09-2815:00:0017:00:00beroepskrachten,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227webinar met handvatten voor het omgaan met cliënten en naasten, aan de hand van de generieke module naasten.psychische aandoeningen raken niet alleen de patiënt, maar ook zijn/haar naasten: partners, ouders, (volwassen) kinderen, vrienden, broers en zussen. daarom is het belangrijk om in de zorg aandacht te hebben voor deze naasten, met hen samen te werken en hen waar nodig te ondersteunen. in de generieke module naasten (voluit: de generieke module samenwerking en ondersteuning naasten van mensen met psychische problematiek) staat beschreven hoe hulpverleners dit moeten doen. *doel en inhoud* in dit webinar maakt henk-willem klaassen ons wegwijs in deze generieke module, die in 2021 compleet is herzien. deze module is leidend in de hele ggz en geautoriseerd door alle beroepsverenigingen in de ggz én cliënten- en naastenverenigingen. na dit webinar heb je kennis over: * hoe je met je cliënt kunt bespreken hoe en waarom je naasten zou willen betrekken; * wat je kunt doen als de cliënt dit niet wil; * op welke manieren je naar naasten kunt kijken; * welke hulpmiddelen je kunt gebruiken; * wat triadisch werken is. *voor wie?* alle beroepskrachten die werkzaam zijn in zorg en welzijn (o.a. behandelaren, spv’ers, praktijkondersteuners ggz, ambulant begeleiders) maar ook voor ervaringsdeskundigen en naastbetrokkenen. *tijdsinvestering* 2 uur. *studiemateriaal* na afloop ontvangt je handige links naar de generieke module naasten, de werkkaarten, video’s en infographics. *aantal plaatsen* via de kennismarkten zijn er 10 plaatsen beschikbaar.01000deelname is gratis.02982opleidingen2662_1266212662_1.beren_rood.jpgcontents/uploads/opleidingen/2662_1.beren_rood.jpgimage/jpegjpg2252721000x675landscapeberen_rood.jpg2021-09-13 15:56:07paulaeditor2001:982:248:1:2d70:41e7:17c:16eemozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10.15; rv:90.0) gecko/20100101 firefox/90.0image/jpeg2662_1beren_roodhttps://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2662_1.beren_rood.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westupcomingstart op 28/09/2021di 28 sepdinsdag 28 september 2021 (week 39)
Start op 30/09/2021

Is mantelzorgen een probleem?

Hoe herken je mantelzorgers en waar kun je op letten?

do 30 sep

•••
25970centrum,nieuwwest,zuid7is mantelzorgen een probleem?18302021-09-3014:30:0016:30:00beroepskrachten,vrijwilligers,ervaringsdeskundigheid227hoe herken je mantelzorgers en waar kun je op letten?online bijeenkomst voor beroepskrachten in zorg en welzijn. in twee uur wordt je wegwijs gemaakt in signalen van overbelasting, risicofactoren en samenwerken met mantelzorgers. hoe herken je mantelzorgers en waar kun je op letten? *doel en inhoud* aan de orde komt o.a. * herken je mantelzorgers? * mantelzorg gaat vaak goed, hoe herken je de signalen wanneer het niet goed gaat? * risicofactoren en kwetsbare groepen mantelzorgers * rollen ten opzichte van de mantelzorgers; aan de hand van het sofa-model * hoe werk je samen met de mantelzorger en wat zijn de voordelen? *hoe werkt het?* we werken met het videoconferentie systeem zoom. wij sturen jouw inschrijving door naar markant. van hen ontvang je een uitnodiging met link. *voor wie?* deze bijeenkomst richt zich op alle beroepskrachten in zorg en welzijn die in hun werk te maken hebben met mantelzorgers, bijvoorbeeld maatschappelijk werkers, ambulant ondersteuners en wijkverpleegkundigen. in het bijzonder nodigen we medewerkers van de buurtteams in amsterdam uit om deze bijeenkomst bij te wonen. *tijdsinvestering* 2 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* via de kennismarkt zijn 5 plaatsen beschikbaar. *certificaat van deelname* nee051200deelname is gratis.02889opleidingen2597_1259712597_1.adelaar.jpgcontents/uploads/opleidingen/2597_1.adelaar.jpgimage/jpegjpg6130362000x1333landscapeadelaar.jpg2021-06-24 15:57:18paulaeditor2001:982:248:1:6897:af50:ee8d:a334mozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10.15; rv:88.0) gecko/20100101 firefox/88.0image/jpeg2597_1adelaarhttps://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2597_1.adelaar.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westupcomingstart op 30/09/2021do 30 sepdonderdag 30 september 2021 (week 39)
Start op 14/10/2021Oriëntatie

Informatiebijeenkomst TOED opleiding

Is de TOED opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor je? Ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.

do 14 okt

•••
26670centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatieinformatiebijeenkomst toed opleiding24902021-10-1414:00:0015:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1is de toed opleiding tot ervaringsdeskundige iets voor je? ontdek het tijdens deze informatie bijeenkomst.tijdens deze informatiebijeenkomst kun je erachter komen of de toed (training opleiding ervarings deskundigheid) tot ervaringsdeskundige echt iets voor je is. *doel en inhoud* je ontvangt informatie over de voorwaarden voor de opleiding, over het programma en over de kosten. een student en een docent vertellen over de toed opleiding. daarnaast is er natuurlijk gelegenheid tot het stellen vragen. ben je ervan overtuigd dat je de opleiding wilt gaan volgen, dan kun je jezelf na de informatiebijeenkomst opgeven. *voor wie?* deze bijeenkomst is toegankelijk voor iedereen die mogelijk geïnteresseerd is om de toed opleiding tot ervaringsdeskundige te volgen. *tijdsinvestering* 1 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 5 deelnemers. *certificaat van deelname* nee *meer informatie* kijk hier voor meer "informatie over de toed opleiding":{bestanden/140_1}05600deze oriëntatiebijeenkomst is gratisdeze oriëntatiebijeenkomst is gratis02994opleidingen2667_1266712667_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpgcontents/uploads/opleidingen/2667_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpgimage/jpegjpg6353312000x1333landscapezangvogel_deugden als gids.jpg2021-09-21 16:21:29saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/93.0.4577.82 safari/537.36image/jpeg2667_1zangvogel_deugden-als-gidshttps://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2667_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westvrijwilligers academieupcomingstart op 14/10/2021do 14 oktdonderdag 14 oktober 2021 (week 41)
Start op 21/10/2021Colleges

Goed of fout

Ethiek in het vrijwilligerswerk

do 21 okt & do 28 okt

•••
26350centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegesgoed of fout20602021-10-2115:00:0017:00:002021-10-2815:00:0017:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1ethiek in het vrijwilligerswerktwee introductiecolleges over waarden en normen in begeleidingssituaties. soms zal zich in het begeleidingswerk met deelnemers een situatie voordoen waarin je je afvraagt: "kán dit eigenlijk wel?". naar je gevoel botst er dan iets met waarden en normen die voor jou belangrijk zijn. een deelnemer kan getroffen worden door norm overschrijdend gedrag. of er doet zich iets voor in de begeleidingsrelatie waardoor je waarden en normen bespreekbaar wil maken. *doel en inhoud* hoe breng je dan deze zaken helder onder woorden? wat zijn je argumenten wanneer je merkt dat er grenzen worden overschreden? welke kennis over waarden en normen wordt ons hierbij aangereikt in de filosofie? welke ethische regels zijn geldig en hoe hanteer je die? daarover zal het gaan in twee introductiecolleges 'waarden en normen in begeleidingssituaties'. het eerste college is een inleiding in de moraalfilosofie. in het tweede college staan ethische dilemma's en het hanteren van ethische regels centraal aan de hand van casuïstiek. na het volgen van de colleges * zijn we op de hoogte van verschillende voren van ethiek: plichtethiek, gevolgenethiek en deugdethiek. * zijn we op de hoogte van ethische dilemma's. * zijn we op de hoogte van universele waarden en mensenrechten in onze democratische rechtsstaat. in de tweede helft van het college wordt er gewerkt aan een opdracht waarna we met elkaar in gesprek gaan. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. *voor wie?* deze collegereeks is voor iedereen de in dit onderwerp is geïnteresseerd. *tijdsinvestering* 4 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* dit college biedt plaats aan maximaal 7 deelnemers. *certificaat van deelname* nee071200de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.32945opleidingen2635_1263512635_1.23122017_va_41931_lr_1000x675px.jpgcontents/uploads/opleidingen/2635_1.23122017_va_41931_lr_1000x675px.jpgimage/jpegjpg2276601000x675landscape23122017_va_41931_lr_1000x675px.jpg2021-07-20 14:26:39saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/91.0.4472.124 safari/537.36image/jpeg2635_123122017_va_41931_lr_1000x675pxhttps://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2635_1.23122017_va_41931_lr_1000x675px.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westvrijwilligers academieupcomingstart op 21/10/2021do 21 oktdo 28 oktdonderdag 21 oktober 2021 (week 42)donderdag 28 oktober 2021 (week 43)
Start op 22/10/2021Oriëntatie

Ervaringsdeskundigheid, iets voor jou? (Zoom)

Voor als jij overweegt zijn om jouw ervaringen met verslaving, schulden en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk.

vr 22 okt

•••
26160centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatieervaringsdeskundigheid, iets voor jou? (zoom)22202021-10-2215:00:0016:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227voor als jij overweegt zijn om jouw ervaringen met verslaving, schulden en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk.in vrijwilligerswerk bieden ervaringsdeskundige vrijwilligers (bijvoorbeeld ervaring met schulden, verslaving, dakloosheid e.d.) een belangrijke meerwaarde. zij zijn degenen die weten waar ze het over hebben als ze iemand ondersteunen. als jij wilt weten of een volledige training voor vrijwilligerswerk als ervaringsdeskundige voor jou interessant is, dan kun je je opgeven voor deze informatiebijeenkomst: ervaringsdeskundige trainer saira koolman vertelt je alles over wat je wel en niet kunt verwachten van de training en wat je daarna in jouw rol als vrijwilliger zou kunnen gaan doen. *doel en inhoud* tijdens deze informatiebijeenkomst ontdek je meer over de mogelijkheden om je ervaringskennis te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten voor vrijwilligerswerk. als je na afloop van deze oriëntatietraining inderdaad wilt gaan werken als ervaringsdeskundige dan kun je deze volledige "training":https://www.vrijwilligersacademie.net/nl/aanbod/32?r=nl/aanbod doen. deze basistraining is ontwikkeld door de vrijwilligersacademie amsterdam samen met het herstelbureau hvo-querido speciaal voor mensen als jij. *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaande aan de training ontvang je instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. vooraf ontvang je ook een uitnodiging met link. we starten met een geluidscontrole en check in. wij vragen je deel te nemen met zowel beeld als geluid. *voor wie?* voor iedereen die overweegt zijn om zijn/haar ervaring met bijvoorbeeld eenzaamheid, schulden, verslaving en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk om iemand anders in zo'n situatie bij te staan. *tijdsinvestering* 1 uur *aantal plaatsen* deze bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers. *certificaat van deelname* nee010600deelname is gratis.deelname is gratis.72912opleidingen2616_1261612616_1.orientatie_ervaringsdeskundigheid-iets-voor-jou.jpgcontents/uploads/opleidingen/2616_1.orientatie_ervaringsdeskundigheid-iets-voor-jou.jpgimage/jpegjpg3800061000x674landscapeorientatie_ervaringsdeskundigheid iets voor jou.jpg2021-07-01 11:18:12saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/91.0.4472.114 safari/537.36image/jpeg2616_1orientatie_ervaringsdeskundigheid-iets-voor-jouhttps://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2616_1.orientatie_ervaringsdeskundigheid-iets-voor-jou.jpg1000674kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westvrijwilligers academieupcomingstart op 22/10/2021vr 22 oktvrijdag 22 oktober 2021 (week 42)
Start op 11/11/2021Colleges

Praktische filosofie: de deugden als gids (Zoom)

Vier werkcolleges over de ethiek van goede zorg voor jezelf en de ander.

do 11 nov, do 18 nov, do 25 nov & do 2 dec

•••
26100centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegespraktische filosofie: de deugden als gids (zoom)20602021-11-1115:00:0017:00:002021-11-1815:00:0017:00:002021-11-2515:00:0017:00:002021-12-0215:00:0017:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227vier werkcolleges over de ethiek van goede zorg voor jezelf en de ander.vroeg of laat doen zich in ons leven en onze zorgrelaties momenten voor waarbij we ons afvragen ‘doe ik hier wel goed aan? of: ‘heb ik hier wel goed aan gedaan?’ daarbij gaat het in wezen om vragen zoals 'wat reken ik tot mijn verantwoordelijkheid, wat is rechtvaardig en wat vraagt om moed van mij?' dergelijke vragen nodigen ons uit tot bezinning. bij het zoeken naar een antwoord op deze vragen gaan we in de werkcolleges te rade bij de praktische filosofie: de deugdethiek. *doel en inhoud* vanuit persoonlijke ervaringen in zorgsituaties gaan we werken met de deugdreflectie; dat is een vorm van socratisch gesprek. we doorlopen daarbij steeds een aantal stappen om te ontdekken wat het juiste midden is tussen 'te veel' en 'te weinig'. de werkcolleges worden ingeleid met een college over deugdethiek. *docent:* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaande aan de collegereeks ontvang je instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. voor de online bijeenkomsten ontvang je een uitnodiging met link. we starten steeds met een geluidscontrole en check in. tijdens de colleges werken we met oefeningen, je krijgt duidelijke opdrachten, mogelijk in breakout rooms (in tweetallen, gefaciliteerd door zoom). we eindigen telkens met een check-out: wat je meeneemt of hoe je erbij zit. tussendoor houden we pauze. wij vragen je deel te nemen met beeld en geluid. *voor wie?* deze colleges zijn voor iedereen. *tijdsinvestering* 8 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de collegereeks biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers. *certificaat van deelname* nee *nb* het 3 college wordt op hemelvaartsdag gegeven.010120nf0de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.02907opleidingen2610_1261012610_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpgcontents/uploads/opleidingen/2610_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpgimage/jpegjpg6353312000x1333landscapezangvogel_deugden als gids.jpg2021-06-30 09:29:54saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/91.0.4472.114 safari/537.36image/jpeg2610_1zangvogel_deugden-als-gidshttps://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2610_1.zangvogel_deugden-als-gids.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westvrijwilligers academieupcomingstart op 11/11/2021do 11 novdo 18 novdo 25 novdo 2 decdonderdag 11 november 2021 (week 45)donderdag 18 november 2021 (week 46)donderdag 25 november 2021 (week 47)donderdag 2 december 2021 (week 48)
Start op 18/11/2021Oriëntatie

Vrijwilligerswerk, jouw droombaan? (Zoom)

Een training die je helpt om een droombaan te vinden, in vrijwilligerswerk.

do 18 nov, do 25 nov & do 2 dec

•••
26180centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatievrijwilligerswerk, jouw droombaan? (zoom)67,10202021-11-1814:00:0017:00:002021-11-2514:00:0017:00:002021-12-0214:00:0017:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227een training die je helpt om een droombaan te vinden, in vrijwilligerswerk.deze training is gericht op het ontdekken van je kwaliteiten en het zoeken naar mogelijkheden om de stap te zetten in de wereld van vrijwilligerswerk. het is een training speciaal ontwikkeld voor mensen die een stap willen zetten van eigen ervaring in de zorg naar het ondersteunen van anderen via vrijwilligerswerk. *doel en inhoud* met deze training onderzoek je wat jouw kwaliteiten zijn en hoe je die zou kunnen inzetten. de onderwerpen die aan bod komen in deze training zijn: * meer zicht krijgen op eigen kwaliteiten * communicatieve vaardigheden die je al hebt en die belangrijk zijn in vrijwilligerswerk * hanteren van afstand en nabijheid * stellen en bewaken van grenzen * wat heb je nodig om een stap verder te kunnen komen? * meer zicht op je eigen mogelijkheden in het bestaande (vrijwilligers)werkaanbod. *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaande aan de bijeenkomst ontvang je instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. voor de online bijeenkomsten ontvang je een uitnodiging met link. we starten elke keer met een geluidscontrole en check in. tijdens de training werken we met oefeningen, je krijgt duidelijke opdrachten, mogelijk in breakout rooms (in tweetallen, gefaciliteerd door zoom). we eindigen met een check-out: wat je meeneemt of hoe je erbij zit. tussendoor houden we pauze. *voor wie?* deze training is voor mensen die een stap verder willen zetten richting vrijwilligerswerk; voor diegenen die meer willen weten over vrijwilligerswerk en hun eigen talenten. *tijdsinvestering* 9 uur *studiemateriaal* niet van toepassing *aantal deelnemers* het aantal deelnemers bedraagt minimaal 4 en maximaal 10. *certificaat van deelname* ja* reflecteren op talenten en kwaliteiten * formuleren persoonlijk ontwikkelplan * inzicht in mogelijkheden voor inzetten van de eigen talenten in vrijwilligerswerk * inzicht in motivatie voor vrijwilligerswerk * actief toepassen van communicatieve vaardigheden om vrijwilligerswerk te vinden.0101800deelname aan deze training is gratis.deelname aan deze training is gratis.32914opleidingen2618_1261812618_1.orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaan.jpgcontents/uploads/opleidingen/2618_1.orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaan.jpgimage/jpegjpg9455592000x1333landscapeorientatie_vrijwilligerswerk jouw droombaan.jpg2021-07-01 11:31:50saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/91.0.4472.114 safari/537.36image/jpeg2618_1orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaanhttps://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2618_1.orientatie_vrijwilligerswerk-jouw-droombaan.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westvrijwilligers academieupcomingstart op 18/11/2021do 18 novdo 25 novdo 2 decdonderdag 18 november 2021 (week 46)donderdag 25 november 2021 (week 47)donderdag 2 december 2021 (week 48)
Start op 09/12/2021Colleges

Werken met stilte (Zoom)

Aandacht en er zijn voor iemand is een belangrijk aspect van vrijwilligerswerk in zorg en welzijn. Leer over de zeven pijlers van mindfulness voor vrijwilligers.

do 9 dec & do 16 dec

•••
26120centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegeswerken met stilte (zoom)20602021-12-0915:00:0017:00:002021-12-1615:00:0017:00:00beroepskrachten,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227aandacht en er zijn voor iemand is een belangrijk aspect van vrijwilligerswerk in zorg en welzijn. leer over de zeven pijlers van mindfulness voor vrijwilligers._ruimte maken voor ontvankelijkheid in zorgrelaties_ goede zorg ontstaat vanuit het zorgvuldig aansluiten bij en afstemmen op de ander. daardoor kan, vaak pas gaandeweg, begrepen worden wat er voor de ander op het spel staat en welke hulp dan passend is. de ander voelt zich gezien en erkend. dat alléén al kan als weldadige zorg ervaren worden. het is daarbij belangrijk, dat je je werkelijk, liefdevol en zonder oordelen openstelt voor het perspectief van de ander. in de zorgethiek wordt dat ontvankelijkheid genoemd. dat geldt naar twee kanten: ook degene die jij begeleidt moet zich open durven stellen en zich kwetsbaarheid durven tonen. in dit proces is het van belang om acceptatie, geduld, traagheid en stilte een kans te geven. veelal hebben we de neiging om stiltes op te vullen en 'gaten te dichten'. als we dat nu eens niet doen en stilte meer zien als 'ruimte maken'? welke werkvormen staan ons daarbij ter beschikking? *doel en inhoud* hoe werk je met stilte en welke werkvormen staan ons daarbij ter beschikking? hiervoor gaan we te rade bij methoden zoals deze binnen theorie en praktijk van mindfulness zijn ontwikkeld zoals 'drie minuten ademruimte', bodyscan, visualisatie en compassievolle presentie. na een inleidend college over mindfulness gaan we met deze methoden oefenen. *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaande aan het college ontvang je instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. voor de online bijeenkomsten ontvang je een uitnodiging met link. we starten steeds met een geluidscontrole en check in. tijdens het college werken we met oefeningen, je krijgt duidelijke opdrachten, mogelijk in breakout rooms (in tweetallen, gefaciliteerd door zoom). we eindigen met een check-out: wat je meeneemt of hoe je erbij zit. tussendoor houden we pauze. *voor wie?* dit college is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. *docent:* dick de korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de school voor zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. hij introduceerde mindfulness als vak aan de hogeschool van amsterdam en begeleidt meditatiegroepen. *tijdsinvestering* 4 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* dit college biedt plaats aan maximaal 10 deelnemers. *certificaat van deelname* nee0101200deze bijeenkomst is gratis.deelname is gratis.12906opleidingen2612_1261212612_1.schildpadden-werken-met-stilte.jpgcontents/uploads/opleidingen/2612_1.schildpadden-werken-met-stilte.jpgimage/jpegjpg7055462000x1333landscapeschildpadden-werken met stilte.jpg2021-06-30 09:25:29saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/91.0.4472.114 safari/537.36image/jpeg2612_1schildpadden-werken-met-stiltehttps://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2612_1.schildpadden-werken-met-stilte.jpg20001333kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westvrijwilligers academieupcomingstart op 09/12/2021do 9 decdo 16 decdonderdag 9 december 2021 (week 49)donderdag 16 december 2021 (week 50)
Site by Alsjeblaft!