Start op 20/08/2020Colleges

Introductiecollege praktische filosofie: de grote vragen

Zomerschool

Introductiecollege over de grote vragen en de zoektocht naar de zin van het bestaan.

do 20 aug

•••
21890centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegesintroductiecollege praktische filosofie: de grote vragen20602020-08-2015:00:0017:00:00beroepskrachten,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1*zomerschool* introductiecollege over de grote vragen en de zoektocht naar de zin van het bestaan.de 'coronatijd' waarin we nu leven confronteert ons met de kwetsbaarheid van het bestaan. je verbonden voelen, elkaar aanraken, werkelijk gezien worden, het maakt ons leven zinvol en de moeite waard. in deze tijd waarin we worden stil gezet en teruggeworpen op ons zelf, dringen de grote 'trage' levensvragen zich, misschien scherper dan voorheen aan ons op. 'waarom overkomt mij dit?', 'wat maakt mijn leven ook nú zinvol?', 'hoe vind ik in deze tijd mijn weg?', 'wat geeft mij moed?' en 'welke bronnen van wijsheid zijn voor mij daarbij behulpzaam?' in november gaan wij in drie colleges samen nadenken over deze vragen. in het kader van de zomerschool worden deze colleges samengevat en vormt het zo een introductie op de uitgebreider collegereeks. *doelstelling en inhoud* in dit introductiecollege maak je kort kennis met: * de maatschappelijke achtergrond van hedendaagse levens- en zingevingsvragen * levensvragen en levensgebieden. * zingeving en levensfasen bij de vragen en opdrachten wordt steeds verwezen naar de actualiteit. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. *voor wie?* onze zomerschool bijeenkomsten zijn iedereen, ook als er geen basismodule is gevolgd. *tijdsinvestering* 2 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* dit college biedt plaats aan maximaal 7 deelnemers. *certificaat van deelname* nee071200dit college is gratis.dit college is gratis.72278opleidingen2189_1218912189_1.elephant.jpgcontents/uploads/opleidingen/2189_1.elephant.jpgimage/jpegjpg3800061000x674landscapeelephant.jpg2020-07-01 10:02:50saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/83.0.4103.116 safari/537.36image/jpeg2189_1elephanthttps://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2189_1.elephant.jpg1000674kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westvrijwilligers academieupcomingstart op 20/08/2020do 20 augdonderdag 20 augustus 2020 (week 33)
Start op 27/08/2020Colleges

Introductiecollege praktische filosofie: de deugden als gids

Zomerschool

Introductiecollege over de deugden en ethiek

do 27 aug

•••
21900centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegesintroductiecollege praktische filosofie: de deugden als gids20602020-08-2715:00:0017:00:00beroepskrachten,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1*zomerschool* introductiecollege over de deugden en ethiekvroeg of laat doen zich in ons leven en onze zorgrelaties momenten voor waarbij we ons afvragen ‘doe ik hier wel goed aan?' of: ‘heb ik hier toen wel goed aan gedaan?’ daarbij gaat het vragen zoals 'wat reken ik tot mijn verantwoordelijkheid?', 'wat is rechtvaardig?' en 'wat vraagt om moed van mij?' dergelijke vragen nodigen ons uit tot bezinning en de vraag hierbij is 'kunnen deugden ons hierbij behulpzaam zijn?' in september gaan we in vier colleges op zoek naar een mogelijk antwoord. we gaan daarbij te rade bij de praktische filosofie: de deugdethiek. in het kader van de zomerschool worden deze colleges samengevat en vormt het zo een introductie op de uitgebreider collegereeks. *doelstelling en inhoud* in dit introductiecollege maak je kort kennis met de volgende thema’s: * hedendaagse dilemma's in zorgrelaties, maatschappelijke achtergrond. * deugd-ethiek: kunnen de klassieke kardinale deugden onze gids zijn? * zorg-ethiek: over verantwoordelijkheid, presentie en ontvankelijkheid. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. *voor wie?* onze zomerschool bijeenkomsten zijn iedereen, ook als er geen basismodule is gevolgd. *tijdsinvestering* 2 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* dit college biedt plaats aan maximaal 7 deelnemers. *certificaat van deelname* nee071200dit college is gratis.dit college is gratis.02279opleidingen2190_1219012190_1.basis-coachend.jpgcontents/uploads/opleidingen/2190_1.basis-coachend.jpgimage/jpegjpg2221291000x675landscapebasis coachend.jpg2020-07-01 10:02:19saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/83.0.4103.116 safari/537.36image/jpeg2190_1basis-coachendhttps://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2190_1.basis-coachend.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westvrijwilligers academieupcomingstart op 27/08/2020do 27 augdonderdag 27 augustus 2020 (week 34)
Start op 29/08/2020In de buurt

Verslaving van een dierbare

Heb jij moeite met de verslaving van een ander? Kom dan naar deze informatiemiddag en maak kennis met het volledige hulpaanbod van Stichting Naast.

za 29 aug

•••
22350zuid2in de buurtverslaving van een dierbare30002020-08-2913:00:0017:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid232heb jij moeite met de verslaving van een ander? kom dan naar deze informatiemiddag en maak kennis met het volledige hulpaanbod van stichting naast.een dierbare hebben die verslaafd is, kan veel verdriet en ingrijpende problemen met zich meebrengen. heb jij moeite met de verslaving van een ander? kom dan naar deze informatiemiddag. *doel en inhoud* tijdens deze informatiemiddag bied stichting naast je de mogelijkheid een begin te maken aan de oplossing. zij helpen jou jezelf helpen. * kosteloos een één-op-één-consult met een counselor uit de verslavingszorg * lotgenotencontact * informatieve lezing van een professionele hulpverlener * juridisch advies * verhalen van ervaringsdeskundigen * ontspanning: stoelmassages *voor wie?* voor mantelzorgers, vrijwilligers en iedereen met een verslaafde dierbare. *tijdsinvestering* 4 uur *aantal plaatsen* via kennismarkt zuid zijn er 5 plaatsen beschikbaar *certificaat van deelname* nee.052400deelname is gratis02325opleidingen2235_1223512235_1.keuze-omgaan-met-verbale-agressie-niveau-1.jpgcontents/uploads/opleidingen/2235_1.keuze-omgaan-met-verbale-agressie-niveau-1.jpgimage/jpegjpg2474981000x675landscapekeuze omgaan met verbale agressie niveau 1.jpg2020-07-06 15:39:50paulaeditor2001:982:248:1:b454:66a9:88a8:2cb2mozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10.15; rv:77.0) gecko/20100101 firefox/77.0image/jpeg2235_1keuze-omgaan-met-verbale-agressie-niveau-1https://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2235_1.keuze-omgaan-met-verbale-agressie-niveau-1.jpg1000675upcomingstart op 29/08/2020za 29 augzaterdag 29 augustus 2020 (week 34)
Start op 31/08/2020Masterclasses

Masterclass met Lucas Meijs: Kan het beter? (Zoom)

Masterclass met hoogleraar Lucas meijs, en nu over hoe dan!?

ma 31 aug

•••
22370centrum,nieuwwest,zuid,vwa9masterclassesmasterclass met lucas meijs: kan het beter? (zoom)291,292,9602020-08-3116:00:0017:15:00beroepskrachten,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227masterclass met hoogleraar lucas meijs, en nu over hoe dan!?vrijwillige energie stroomt waar het niet gaan kan. de meerwaarde zit erin dat je als mensen bij elkaar komt en wederkerigheid helpt om de durven vragen. vrijwilligersacademie en vrijwilligers centrale amsterdam organiseren samen met lucas meijs een serie van drie webinars. om samen met hoogleraar lucas meijs te verkennen, te leren en ons voor te bereiden op de toekomst. h3. en nu over: hoe dan!? dit derde webinar houden we met lucas meijs samen met een panel van mensen uit de praktijk. tijdens deze webinar gaan we in op hoe vrijwilligers en hun organisaties het beste vrijwillige energie kunnen begeleiden en vasthouden. wat kun je doen als vrijwilliger, als coördinator, als organisatie of als gemeente? met een panel van betrokken mensen, van directeur tot wethouder, gaan we in gesprek met hoogleraar lucas meijs om dit uit te vinden met elkaar. wat hebben we geleerd, wat ging goed en wat gaan we de volgende keer nog veel beter doen? *er is veel maar beperkt plek, dus meld je direct aan!* *over de master* lucas meijs is hoogleraar “strategic philanthropy” aan de rotterdam school of management (rsm), erasmus universiteit. daarvoor was hij aan dezelfde universiteit bijzonder hoogleraar “vrijwilligerswerk, civil society en ondernemingen”. meijs was raadslid van de raad voor maatschappelijke ontwikkeling (rmo). hij publiceert regelmatig over management vragen in de filantropische sector en het vrijwilligerswerk. *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaande aan het college ontvang je instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. voor de online bijeenkomst ontvang je een uitnodiging met link. *voor wie?* deze masterclass is bedoeld voor iedereen die geïnteresseerd is in dit onderwerp. *tijdsinvestering* 1 uur en 15 minuten *trainingsmateriaal* nvt *certificaat van deelname* nvt h3. vorige webinars de eerste webinar op 14 mei jl was een succes. om jullie te bedanken voor deze enorme vrijwillige energie organiseerden we een masterclass. "kijk het terug":https://youtu.be/r_41u-tsjgi of "lees het verslag":https://www.vrijwilligersacademie.net/nl/blog/2020/05/webinar-applaus-voor-vrijwilligers/383/. de tweede webinar op 25 mei jl ging over wederkerigheid. lucas sprak over de kunst van het hulp aanbieden. soms wordt de ontvanger van hulp bang over wat zij/hij moet doen om de vrijwilliger ‘terug te betalen’. zozeer dat je maar liever niet vraagt om hulp. wat doe je dan? "kijk het terug":https://youtu.be/_ncvwn081ey of "lees het verslag":https://www.vrijwilligersacademie.net/nl/actueel/nieuwsmasterclass/2020/05/webinar-wederkerighe387/387.0100750deelname is gratis.deelname is gratis.852327opleidingen2237_1223712237_1.surfer.jpgcontents/uploads/opleidingen/2237_1.surfer.jpgimage/jpegjpg2169041280x719landscapesurfer.jpg2020-07-07 15:20:18paulaeditor2001:982:248:1:3c2b:bb07:c0ab:91dcmozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10.15; rv:77.0) gecko/20100101 firefox/77.0image/jpeg2237_1surferhttps://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2237_1.surfer.jpg1280719kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westvrijwilligers academieupcomingstart op 31/08/2020ma 31 augmaandag 31 augustus 2020 (week 35)
Start op 03/09/2020Colleges

Werken met stilte

Aandacht en er zijn voor iemand is een belangrijk aspect van vrijwilligerswerk in zorg en welzijn. Leer over de zeven pijlers van mindfulness voor vrijwilligers.

do 3 sep

•••
21910centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegeswerken met stilte20602020-09-0315:00:0017:00:00beroepskrachten,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1aandacht en er zijn voor iemand is een belangrijk aspect van vrijwilligerswerk in zorg en welzijn. leer over de zeven pijlers van mindfulness voor vrijwilligers._ruimte maken voor ontvankelijkheid in zorgrelaties_ goede zorg ontstaat vanuit het zorgvuldig aansluiten bij en afstemmen op de ander. daardoor kan, vaak pas gaandeweg, begrepen worden wat er voor de ander op het spel staat en welke hulp dan passend is. de ander voelt zich gezien en erkend. dat alléén al kan als weldadige zorg ervaren worden. het is daarbij belangrijk, dat je je werkelijk, liefdevol en zonder oordelen openstelt voor het perspectief van de ander. in de zorgethiek wordt dat ontvankelijkheid genoemd. dat geldt naar twee kanten: ook degene die jij begeleidt moet zich open durven stellen en zich kwetsbaarheid durven tonen. in dit proces is het van belang om acceptatie, geduld, traagheid en stilte een kans te geven. veelal hebben we de neiging om stiltes op te vullen en 'gaten te dichten'. als we dat nu eens niet doen en stilte meer zien als 'ruimte maken'? welke werkvormen staan ons daarbij ter beschikking? *doel en inhoud* hoe werk je met stilte en welke werkvormen staan ons daarbij ter beschikking? hiervoor gaan we te rade bij methoden zoals deze binnen theorie en praktijk van mindfulness zijn ontwikkeld zoals 'drie minuten ademruimte', bodyscan, visualisatie en compassievolle presentie. na een inleiding college over mindfulness gaan we met deze methoden oefenen. *voor wie?* dit college is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. *docent:* dick de korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de school voor zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. hij introduceerde mindfulness als vak aan de hogeschool van amsterdam en begeleidt meditatiegroepen. *tijdsinvestering* 2 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* dit college biedt plaats aan maximaal 7 deelnemers. *certificaat van deelname* nee071200deze bijeenkomst is gratis.32280opleidingen2191_1219112191_1.23122017_va_41810_lr_1000x675px.jpgcontents/uploads/opleidingen/2191_1.23122017_va_41810_lr_1000x675px.jpgimage/jpegjpg2462301000x675landscape23122017_va_41810_lr_1000x675px.jpg2020-07-01 10:27:51saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/83.0.4103.116 safari/537.36image/jpeg2191_123122017_va_41810_lr_1000x675pxhttps://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2191_1.23122017_va_41810_lr_1000x675px.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westvrijwilligers academieupcomingstart op 03/09/2020do 3 sepdonderdag 3 september 2020 (week 35)
Start op 02/10/2020Oriëntatie

Ervaringsdeskundigheid, iets voor jou? (Zoom)

Voor als jij overweegt zijn om jouw ervaringen met verslaving, schulden en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk.

vr 2 okt

•••
22110centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatieervaringsdeskundigheid, iets voor jou? (zoom)22202020-10-0215:00:0016:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227voor als jij overweegt zijn om jouw ervaringen met verslaving, schulden en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk.in vrijwilligerswerk bieden ervaringsdeskundige vrijwilligers (bijvoorbeeld ervaring met schulden, verslaving, dakloosheid e.d.) een belangrijke meerwaarde. zij zijn degenen die weten waar ze het over hebben als ze iemand ondersteunen. als jij wilt weten of een volledige training voor vrijwilligerswerk als ervaringsdeskundige voor jou interessant is, dan kun je je opgeven voor deze informatiebijeenkomst: ervaringsdeskundige trainer lidie nonnekes vertelt je alles over wat je wel en niet kunt verwachten van de training en wat je daarna in jouw rol als vrijwilliger zou kunnen gaan doen. *doel en inhoud* tijdens deze informatiebijeenkomst ontdek je meer over de mogelijkheden om je ervaringskennis te ontdekken, te ontwikkelen en in te zetten voor vrijwilligerswerk. als je na afloop van deze oriëntatietraining inderdaad wilt gaan werken als ervaringsdeskundige dan kun je deze volledige "training":https://www.vrijwilligersacademie.net/nl/aanbod/32?r=nl/aanbod doen. deze basistraining is ontwikkeld door de vrijwilligersacademie amsterdam samen met het herstelbureau hvo-querido speciaal voor mensen als jij. *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaande aan de training ontvang je instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. voor elke online bijeenkomst ontvang je een uitnodiging met link. we starten elke keer met een geluidscontrole en check in. tijdens de training werken we met oefeningen, je krijgt duidelijke opdrachten, mogelijk in breakout rooms (in tweetallen, gefaciliteerd door zoom). we eindigen met een check-out: wat je meeneemt of hoe je erbij zit. tussendoor houden we pauze. *voor wie?* voor iedereen die overweegt zijn om zijn/haar ervaring met bijvoorbeeld eenzaamheid, schulden, verslaving en/of dakloosheid in te zetten in vrijwilligerswerk om iemand anders in zo'n situatie bij te staan. *tijdsinvestering* 1 uur *certificaat van deelname* nee010600deelname is gratis.deelname is gratis.12295opleidingen2211_1221112211_1.orientatie-41960_lr_1000x675px.jpgcontents/uploads/opleidingen/2211_1.orientatie-41960_lr_1000x675px.jpgimage/jpegjpg1680461000x675landscapeorientatie 41960_lr_1000x675px.jpg2020-07-01 14:49:07paulaeditor2001:982:248:1:41cf:d924:52d6:ff6mozilla/5.0 (macintosh; intel mac os x 10.15; rv:77.0) gecko/20100101 firefox/77.0image/jpeg2211_1orientatie-41960_lr_1000x675pxhttps://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2211_1.orientatie-41960_lr_1000x675px.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westvrijwilligers academieupcomingstart op 02/10/2020vr 2 oktvrijdag 2 oktober 2020 (week 39)
Start op 05/11/2020Colleges

Praktische filosofie: de grote vragen

Met de huisfilosoof in gesprek over de grote vragen en de zoektocht naar de zin van het bestaan.

do 5 nov, do 12 nov & do 19 nov

•••
22380centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegespraktische filosofie: de grote vragen20602020-11-0515:00:0017:00:002020-11-1215:00:0017:00:002020-11-1915:00:0017:00:00beroepskrachten,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1met de huisfilosoof in gesprek over de grote vragen en de zoektocht naar de zin van het bestaan.de coronacrisis zoals we die nu meemaken confronteert ons met de kwetsbaarheid van ons bestaan en raakt direct aan de zin van ons leven. je verbonden voelen, elkaar aanraken, werkelijk gezien worden, het maakt ons leven zinvol en de moeite waard. in deze tijd waarin we worden stilgezet en teruggeworpen op onszelf, dringen de grote en 'trage' levensvragen zich, misschien scherper dan voorheen aan ons op. waarom overkomt mij dit, wat maakt mijn leven ook nú zinvol? hoe vind ik in deze tijd mijn weg? wat geeft mij moed? welke bronnen van wijsheid zijn voor mij daarbij behulpzaam? daarover gaan we samen nadenken in een drietal colleges praktische filosofie. *doelstelling en inhoud* in deze colleges maak je kennis met: * de maatschappelijke achtergrond van hedendaagse levens- en zingevingsvragen * levensvragen en levensgebieden. * zingeving en levensfasen bij de vragen en opdrachten wordt steeds verwezen naar de actualiteit. *docent* drs. dick de korte studeerde na een aantal jaren werkzaam te zijn geweest als maatschappelijk werker, sociale wetenschappen en filosofie aan de universiteit van amsterdam. hij was werkzaam als docent filosofie aan de hogeschool van amsterdam. *voor wie?* deze collegereeks is voor iedereen de in dit onderwerp is geïnteresseerd. *tijdsinvestering* 6 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* de collegereeks biedt plaats aan maximaal 5 deelnemers. *certificaat van deelname* nee051200de colleges zijn gratis.de colleges zijn gratis.02328opleidingen2238_1223812238_1.vervolg-oplossingsgericht-werken.jpgcontents/uploads/opleidingen/2238_1.vervolg-oplossingsgericht-werken.jpgimage/jpegjpg3800061000x674landscapevervolg oplossingsgericht werken.jpg2020-07-07 14:09:11saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/83.0.4103.116 safari/537.36image/jpeg2238_1vervolg-oplossingsgericht-werkenhttps://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2238_1.vervolg-oplossingsgericht-werken.jpg1000674kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westvrijwilligers academieupcomingstart op 05/11/2020do 5 novdo 12 novdo 19 novdonderdag 5 november 2020 (week 44)donderdag 12 november 2020 (week 45)donderdag 19 november 2020 (week 46)
Start op 06/11/2020Oriëntatie

Vrijwilligerswerk, jouw droombaan? (Zoom)

Een training die je helpt om een droombaan te vinden, in vrijwilligerswerk.

vr 6 nov, vr 13 nov & vr 20 nov

•••
22330centrum,nieuwwest,zuid,vwa1oriëntatievrijwilligerswerk, jouw droombaan? (zoom)67,10202020-11-0610:00:0013:00:002020-11-1310:00:0013:00:002020-11-2010:00:0013:00:00vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid227een training die je helpt om een droombaan te vinden, in vrijwilligerswerk.deze training is gericht op het ontdekken van je kwaliteiten en het zoeken naar mogelijkheden om de stap te zetten in de wereld van vrijwilligerswerk. het is een training speciaal ontwikkeld voor mensen die een stap willen zetten van eigen ervaring in de zorg naar het ondersteunen van anderen via vrijwilligerswerk. *hoe werkt het?* we werken met het video conferencing systeem zoom. voorafgaande aan de bijeenkomst ontvang je instructie hoe je zoom kunt installeren op je computer, laptop of tablet. voor de online bijeenkomsten ontvang je een uitnodiging met link. we starten elke keer met een geluidscontrole en check in. tijdens de training werken we met oefeningen, je krijgt duidelijke opdrachten, mogelijk in breakout rooms (in tweetallen, gefaciliteerd door zoom). we eindigen met een check-out: wat je meeneemt of hoe je erbij zit. tussendoor houden we pauze. *voor wie?* mensen die een stap verder willen en kunnen zetten richting vrijwilligerswerk. voor diegenen die meer willen weten over vrijwilligerswerk en hun eigen talenten. *doelstelling en inhoud* met deze training onderzoek je wat je kwaliteiten zijn en hoe je die in zou kunnen zetten. in de groep werkt je met steun aan het ontdekken hiervan. de diverse onderwerpen die aan bod komen in de training zijn: * meer zicht krijgen op eigen kwaliteiten * communicatieve vaardigheden die je al hebt en die belangrijk zijn in vrijwilligerswerk * hanteren van afstand en nabijheid * stellen en bewaken van grenzen * wat heb je nodig om een stap verder te kunnen komen? * meer zicht op je eigen mogelijkheden in het bestaande (vrijwilligers)werkaanbod. *tijdsinvestering* 9 uur *studiemateriaal* niet van toepassing *aantal deelnemers* het aantal deelnemers bedraagt minimaal 4 en maximaal 10. *certificaat van deelname* ja0101800deelname aan deze training is gratis.deelname aan deze training is gratis.12323opleidingen2233_1223312233_1.orientatie-vrijwilligerswerk-is-het-iets-voor-mij.jpgcontents/uploads/opleidingen/2233_1.orientatie-vrijwilligerswerk-is-het-iets-voor-mij.jpgimage/jpegjpg1680461000x675landscapeorientatie vrijwilligerswerk is het iets voor mij.jpg2020-07-03 14:35:12saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/83.0.4103.116 safari/537.36image/jpeg2233_1orientatie-vrijwilligerswerk-is-het-iets-voor-mijhttps://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2233_1.orientatie-vrijwilligerswerk-is-het-iets-voor-mij.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westvrijwilligers academieupcomingstart op 06/11/2020vr 6 novvr 13 novvr 20 novvrijdag 6 november 2020 (week 44)vrijdag 13 november 2020 (week 45)vrijdag 20 november 2020 (week 46)
Start op 10/12/2020Colleges

Werken met stilte

Aandacht en er zijn voor iemand is een belangrijk aspect van vrijwilligerswerk in zorg en welzijn. Leer over de zeven pijlers van mindfulness voor vrijwilligers.

do 10 dec

•••
21920centrum,nieuwwest,zuid,vwa10collegeswerken met stilte20602020-12-1015:00:0017:00:00beroepskrachten,vrijwilligers,iedereen,ervaringsdeskundigheid1aandacht en er zijn voor iemand is een belangrijk aspect van vrijwilligerswerk in zorg en welzijn. leer over de zeven pijlers van mindfulness voor vrijwilligers._ruimte maken voor ontvankelijkheid in zorgrelaties_ goede zorg ontstaat vanuit het zorgvuldig aansluiten bij en afstemmen op de ander. daardoor kan, vaak pas gaandeweg, begrepen worden wat er voor de ander op het spel staat en welke hulp dan passend is. de ander voelt zich gezien en erkend. dat alléén al kan als weldadige zorg ervaren worden. het is daarbij belangrijk, dat je je werkelijk, liefdevol en zonder oordelen openstelt voor het perspectief van de ander. in de zorgethiek wordt dat ontvankelijkheid genoemd. dat geldt naar twee kanten: ook degene die jij begeleidt moet zich open durven stellen en zich kwetsbaarheid durven tonen. in dit proces is het van belang om acceptatie, geduld, traagheid en stilte een kans te geven. veelal hebben we de neiging om stiltes op te vullen en 'gaten te dichten'. als we dat nu eens niet doen en stilte meer zien als 'ruimte maken'? welke werkvormen staan ons daarbij ter beschikking? *doel en inhoud* hoe werk je met stilte en welke werkvormen staan ons daarbij ter beschikking? hiervoor gaan we te rade bij methoden zoals deze binnen theorie en praktijk van mindfulness zijn ontwikkeld zoals 'drie minuten ademruimte', bodyscan, visualisatie en compassievolle presentie. na een inleiding college over mindfulness gaan we met deze methoden oefenen. *voor wie?* dit college is bedoeld voor vrijwilligers die in dit onderwerp geïnteresseerd zijn. *docent:* dick de korte volgde een driejarige opleiding voor meditatieleraar aan de school voor zijnsoriëntatie en enige aanvullende trainingen mindfulness. hij introduceerde mindfulness als vak aan de hogeschool van amsterdam en begeleidt meditatiegroepen. *tijdsinvestering* 2 uur *studiemateriaal* n.v.t. *aantal plaatsen* dit college biedt plaats aan maximaal 7 deelnemers. *certificaat van deelname* nee071200deze bijeenkomst is gratis.12281opleidingen2192_1219212192_1.23122017_va_41810_lr_1000x675px.jpgcontents/uploads/opleidingen/2192_1.23122017_va_41810_lr_1000x675px.jpgimage/jpegjpg2462301000x675landscape23122017_va_41810_lr_1000x675px.jpg2020-07-01 10:37:44saskiaeditor83.161.136.176mozilla/5.0 (windows nt 10.0; win64; x64) applewebkit/537.36 (khtml, like gecko) chrome/83.0.4103.116 safari/537.36image/jpeg2192_123122017_va_41810_lr_1000x675pxhttps://zuid.kennismarkt.amsterdam/contents/uploads/opleidingen/2192_1.23122017_va_41810_lr_1000x675px.jpg1000675kennismarkt centrumkennismarkt nieuw-westvrijwilligers academieupcomingstart op 10/12/2020do 10 decdonderdag 10 december 2020 (week 49)
Site by Alsjeblaft!